Адвокат по застрахователно право

Адвокат по застрахователно право – напълно открити

Защо трябва да сте напълно открити със своя адвокат по застрахователно право? Всеки ден в страната се случват огромен брой пътнотранспортни произшествия, ето защо е важно да имате сключена застраховка. Това може да ви бъде от голяма полза, в случай, че нещо се обърка на пътя.

Преобладаващата част от катастрофите, които се случват по пътищата, попадат в графата леки до средни, което означава, че има основно имуществени щети, и то в не много големи размери.

Въпреки това, застрахователите често търсят начин да избегнат своите финансови задължения към закупилите полица от тях. Това ги кара да търсят варианти за да се избегне плащане, а вас – да търсите адвокат, който има опит в областта и който да ви защити (вижте в Zastrahovan.eu).

Бъдете напълно открити със своя адвокат по застрахователно право

Важен момент е да сте напълно открити пред своя адвокат при обжалване на щета и да не задържате за себе си никаква важна информация за злополуката, дори ако се притеснявате, че е неуместно да се коментира или ще навреди на вашия случай.

Дори и да сте на първа среща с адвоката и той още да не е поел още вашия случай, можете да разчитате на неговия професионализъм и дискретност, така че можете да говорите свободно за случая.

Бъдете изчерпателни по въпроса

Възможно е избраният от вас адвокат по застрахователно право да се съгласи да ви представлява и да започне да се подготвя за среща със застрахователите въз основа на информацията, която сте му дали.

Ако обаче нещата, които сте му казали, не са изчерпателни и ако прикриете важен детайл по отношение на инцидента, това може да предизвика проблем, който да засегне вашите интереси.

Възможно е вие и вашият адвокат да сте инвестирали много време в това как да оборите становището на застрахователите, ако те са отказали да ви изплатят застраховката.

Най-неприятно ще е нещо ключово да бъде научено от вашия адвокат не от самите вас, а от свидетели на инцидента или от самите застрахователи.

Това може да компрометира условията за успеха на едно евентуално дело и да доведе до загубата на застраховката за вас. За да имате оптимални шансове за успех, трябва да споделите с вашия адвокат и кои според вас са най-големите слабости във вашия случай (например не сте спрели на знак или на пешеходна пътека и други).