izrabotka i seo optimizaciaМакар България да разполага с малка територия, то локалното позициониране понякога е единствения начин вашият бизнес да е на първо място. Оптимизацията на сайтове навлиза с все по-бурни темпове в страната и много от собственицие на уеб сайтове започват да търсят тези услуги, тъй като това е единствения начин, чрез който могат да получат възвращаемост.

На някои сайтове може да се каже, че въобще не им трябва оптимизация, докато други могат да усетят разликата едва след половин или една година. Колкото по-бързо се разпространи оптимизацията, толкова по-трудно ще става сайтовете да бъдат класиране на челни позиции в Гугъл. Най-голямата търсачка в света постоянно прави промени и пуска ъпдейти, чиято основна цел е да се позиционират на първа страница най-качествените резултати. Именно поради това става все по-трудно да бъде класиран сайт на първа позиция и е необходимо много повече време, за да се получи по най-правилния и сигурен начин.

Освен че положението става все по-тежко за самите сайтове, още повече се влошава ситуацията с бързия разтеж на броя на сайтовете. В някои браншове е особено трудно да се позиционира по-напред сайт. При подобни ситуации ефекта се получава с по-бавни темпове и от тази гледна точка е по-разумно на първо време да се позиционирате на собствения си локален пазар. След като се постигне желаното класиране е много по-лесно да се продължи с цялостната оптимизация. Друга основна причина е, че например собственик на ресторант в Стара Загора ще желае да бъде открит при търсене „бар стара загора“, отколкото при търсене на „бар“.

Локалната оптимизация е особено важна, когато се отнася до изцяло локализиран бизнес на местно ниво, а именно:
– барове, дискотеки, заведения, ресторанти, обекти с развлекателен характер;
– хотели, къщи за гости, почивни станции;
– болнични и стоматологични кабинети;
– хора и фирми, които предлагат услуги – ел. специалист, вик професионалист, ключар, къртене, ремонт и строителство, превозване и извозване;
– бизнес в сферата на строителството и недвижимите имоти;
– местни магазини, особено тези специализирани в предлагането на конкретни стоки и услуги.

Това са само част от примерите в дългия списък от браншове, които продължават главоломно да популяризират бизнеса си онлайн.

Политиката на Google е именно насочване към местна локация на конкретно зададен критерий за търсене, защото това са възможно най-качествените резултати според търсачката. Потребителските мнения и коментари започват да влияят върху търсенето с все по-голяма сила и именно това поведение ще бъде стимулирано от Google. Затвърдете позициите си на локално ниво и бъдете първи!