Дайкин климатици

Каква е разликата между инверторен и хиперинверторен климатик

Климатиците са неделима част от живота на съвременния човек. Когато в миналото станаха масово явление, хората започнаха за купуват най-различни модели, но всички те бяха от така наречените конвенционални климатици.

През годините тази техника постепенно се усъвършенства и страни като Япония станаха сред главните движещи сили за въвеждането на нови технологии и за добре познатите ни инвертори.

Навлизането на инверторните климатици

След създаването си, инверторните климатици бързо завземат пазара. Особеното при тях е, че те, за разлика от конвенционалните климатици, не включват и изключват при достигането на определената желана температура в помещението.

Сред първенците в създаването на инверторните климатици е компанията Дайкин, която днес е една от най-добре познатите и предпочитани на българския, европейския и въобще на световния пазар като цяло.

Учените са доказали, на базата на многобройни тестове и експерименти, че климатиците хабят най-много ел енергия, когато се включват и изключват, което всъщност е принципа на работа на конвенционалните уреди и ги прави много неикономични.

За разлика от тях, инверторите имат друг принцип на работа. Те предусещат кога ще достигне желаната температура и на базата на това, те намаляват мощността на работа, като по този начин не се налага да се включват и изключват.

Каква е разликата между инвертор и хиперинвертор

Много хора, които предпочитат употребата на климатик за отопление у дома, задават въпроса каква е разликата между инверторен и хиперинверторен климатик и кой от тях е по-добре да изберат.

Важно е да се знае едно нещо и то е, че такова понятие като хиперинверторен климатик на практика не съществува, тъй като в случая говорим единствено за маркетингов похват, целящ да привлече повече потребители.

Това, което се крие зад наименованието хиперинверторен климатик, всъщност е обикновен инверторен климатик, като наименованието хиперинверторен просто има за цел да ни покаже, че устройството разполага с по-чувствителни датчици.

Пример за подобен клас климатици са съвременните модели на марката Дайкин, чиито модели, заради модерната си технология на работа, могат лесно да постигнат много по-високи нива на прецизност в работата си.

Съвсем естествено, това ги прави много по-популярни и предпочитани сред потребителите на фона на други марки, а в резултат на тази по-щадяща технология, климатиците често могат да имат и по-дълъг живот.