Течна хидроизолация

Най-важните неща, които трябва да знаете за хидроизолацията на тераса

Терасата е едно помещение в дома, което често остава пренебрегнато. Да, ние прекарваме относително по-малко време на балкона, но това място е подложено на не по-малко трафик от страна на членовете на семейството.

Терасите са открити помещения, които са изложени директно на всички атмосферни условия. По нашите географски ширини все още можем да кажем, че съществува наличието на 4 сезона. Това означава, че терасите в домовете ни са подложени на дъжд, сняг и силно слънце.

Тези температурни и метеорологични промени оказват голямо влияние върху настилката и облицовката на терасата. Повечето въздействия са негативни и създават деформации в целостта на конструкцията.

Ако не се вземат навременни мерки за намаляване на външните влияния, те могат да достигнат и до вътрешността на дома. Например, когато целостта на подовата настилка на терасата е нарушена, при проливен дъжд водата би могла да влезе в стаята.

Хидроизолация на тераса – защо е важна

Това е иновативен метод за предпазване на вашият дом от метеорологичните влияние, който много хора предпочитат. Хидроизолацията на тераса наподобява изолацията, която се инсталира на външната фасада на сградата, която също има за цел да ограничи влиянието на атмосферните температури.

Запазването на целостта и здравината на настилката на терасата зависи много от поставянето на качествена хидроизолация. Добрата новина е, че в хидроизолацията може да се вградят плоскости, които предоставят топлоизолация.

По този начин вие ще подготвите терасата си за всякакви атмосферни условия и ще предпазите дома си през студените и влажни месеци. Топлоизолацията успешно предпазва помещенията от прегряване през лятото и изстудяване през зимата.

Как се поставя хидроизолация

Отговорът на този въпрос не е даден от аматьори, а от професионалисти с дълъг стаж в поставянето на хидроизолация. Това са Ard.bg, които бяха така любезни да ни предоставят нужната информация за тази статия.

Като за начало е важно да споделим с вас един трик. Преди да поставите хидроизолацията трябва да определите наклон за оттичане, който да е поне 2%. Следващата стъпка е да изчистите и подготвите основата, върху която ще поставяте изолацията.

Преди да поставите изолацията трябва да уплътните свободното пространство между връзките и детайлите. При поставяне на хидроизолационното покритие е препоръчително да спазвате минимална дебелина, която е посочена от производителя. За най-добър ефект е препоръчително да се направят два слоя хидроизолация.

Времетраенето по процеса по поставяне на хидроизолация най-вече зависи от размерите на терасата. В това отношение трябва да се съобразите с времето за изчакване между нанасяне на двата слоя.

Много хора не разполагат с достатъчно време, за това се обръщат към услугите на професионални монтажисти на хидроизолация.