Тойота под наем

Наемане на кола от летището – какви са плюсовете и минусите от това

Когато пътувате със самолет до дадена дестинация, обикновено трябва да се реши един въпрос преди пристигането – как да стигнете до мястото, на което сте отседнали.

Възможностите варират от метро, през автобус, такси, та като се стигне до наемане на кола от рент а кар фирма. Какви са предимствата и недостатъците от това и нужно ли е когато кацаме в София?

Предимства на наемането на кола от летището

В зависимост от дестинацията на която пристигате, наемането на кола на летището е много по-безопасно, отколкото използването на обществен транспорт или таксиметрови услуги (ако например пристигате в град като Рио де жанейро).

Това е особено важно, ако вашата дестинация е място, на което никога не сте били. За съжаление, има много места по света, където понякога туристите дори не осъзнават, че са изложени на някакъв риск.

Разбира се, това в повечето случаи не се отнася за европейските градове, а по-скоро ако се пътува към някои страни от Латинска Америка, Азия или Африка (например в ЮАР).

Недостатъци на наемането на кола от летището

Определено най-големият недостатък от това да се наеме кола от летището е по-високата цена за тази услуга. Да ви очаква поръчаният автомобил пред входа за пристигащи пътници е много удобно, но за това е и по-скъпо.

Ако цената е от голямо значение, тогава можете просто да помислите за друго място, например от паркинга на самата рент-а-кар агенция.

Когато кацате на летището в София

София е европейска столица и като такава, тя е сравнително безопасно място за посещение. Въпреки това, София също си има своите недостатъци, които най-често се изразяват в това, че можете да се окажете доста подведени в очакванията си.

Не е изключено да се окаже, че хванатото такси от летището би могло да ви поиска завишена сума, а това крие своите неудобства. Ако ако сега идвате в България от странство и сте предвидили по-малко български пари за първия момент след пристигането?

Наемането на кола на летище София означава, че контролирате транспорта си до точката на настаняване, което винаги е много приятно и дава усещане за независимост и комфорт, при това понякога на доста атрактивни цени (ако пристигате в София и се интересувате от рент-а-кар, разгледайте на SofiaRentACar.bg).