Осветителни тела

Осветителни тела – 3 тенденции

Интересувате се от това какви са тенденциите за осветителни тела в интериорния дизайн през последните години? Търсите вдъхновение за оборудването на дома ви с перфектните осветителни тела, които да бъдат един умел стилен завършек на интериора?

Продължете да четете, защото сте попаднали на точната статия, която сумира основни тенденции в осветлението от последните години, които завладяха модерните домакинства по цял свят. Може би точно тук ще откриете идеята, която досега ви е убягвала.

Красиви модернистични осветителни тела – полилеи на няколко нива

Ако осветителните тела бяха изразително средство, то полилеят би бил най-силното и внушаващото от тях.

Все по-популярни стават и ще продължават да стават полилеите на няколко нива, които внасят особена интрига във високите нива на помещенията. За да се създаде интересният наслоен ефект от отличаващи се форми се използва по-голямо пространство, затова и тези полилеи стават по-обемисти.

Съответно най-добре е да се използват в помещения с по-високи тавани и достатъчно пространство като квадратура, за да може да се създаде декоративен ефект, а не функционален дефект.

Много красиви полилеи с модернистични форми на изгодна цена се предлагат и онлайн на 2r-bg.com, откъдето можете да почерпите по-нататъшно вдъхновение.

Осветителни тела в минималистичен стил

Несъмнено една от най-широко застъпените тенденции в почти всички аспекти на живота, е минимализъмът и осветителната част не остава незасегната от него.

Стилът, към който повечето модерни новодомци се стремят е именно една хармония между елегантност и минимализъм. За предпочитане са изчистените семпли форми в по-неутрални цветове като бяло, черно, сиво и някои естествени тонове. Добри варианти може да откриете онлайн, а можете да разгледате и другите ни Платени публикации.

Съвсем спокойно може да се използват няколко типа осветителни тела, за да се създаде достатъчно добра светлина в помещенията.

Пространствено осветяване на различни нива и светли акценти

Комбинирането на няколко вида осветителни тела съвсем не е нов подход, но към днешна дата е изведен като усъвършенстван метод за създаване не само на функционалност, но и на истински красиво декоративно усещане, което трудно ще се постигне по друг начин.

Идеята тук е да се създаде осветяване на различни нива и места в помещението. Затова се използват няколко различни видове лампи – плафониери, спотове, аплици, пендели, наземни и настолни.

Така например в хола може спокойно да комбинирате плафониера, закачена на тавана като основно осветително тяло с висока наземна лампа, която да поставите до фотьойла за четене. За прибавяне на допълнителен акцент в коридора пък може да използвате спот осветление, с което да осветите декоративни елементи като например любими картини.

Този метод освен всичко останало, създава илюзията за по-голямо пространство.