Фулфилмънт

Фулфилмънт – свързващото звено

Както може би вече знаете, услугата фулфилмънт се явява един вид свързващото звено между вас и вашите клиенти. Тя се внедрява постпенно все по-дълбоко в онлайн бизнеса и става неделима част от него и неговото развитие.

Този тип логистични центрове спестяват огромни разходи на търговците по складиране, обработка и доставка на пратките, предлагайки добри цени и спестявайки от нуждата да се наеме персонал.

Това, обаче, което много често не се споменава и се подценява от търговците, а не бива, е контактът с клиентите. Тук отново фулфилмънт центровете се намесват и извеждат нещата на едно ново и съвсем различно ниво.

Фулфилмънт – комуникация с професионализъм и бързина

Сигурно и друг път сте чували за това, но услугата фулфилмънт е много повече от обработка на поръчки. За вашите клиенти тази услуга може да е разликата, която ще накара много от тях да останат ваши клинети.

Контакт с клиента при нужда

Понякога се налага да се отговори на запитвания от страна на клиенти. Тази функция, вместо от вашия бизнес, може да се поеме от центъра за фулфилмънт услуги. Освен това, те винаги ще отговорят на запитването с професионализъм и бързина.

Това винаги се оценява много добре, а ако самите вие отговаряте за тази задача, вероятно щеше да има много случи, в които не можете да отразите клиентите си, просто защото не сте пред компютъра например.

Да не забравяме и това, че когато някой закупи артикул от вашия онлайн магазин, от центъра отговарят с имейл на купувача, с който го уведомяват за статуса на поръчката, държейки го в течение с нейното местоположение и очакван час за доставка.

Връщане на стоки с фулфилмънт центровете

За съжаление, понякога на всеки търговец се налага да обработи върната поръчка. Това само по себе си не е сложно, но проблемът е в това, че просто понякога може да е леко разочароващо, а и отнема допълнително време на търговеца.

Ако работите с фулфилмънт център, тогава служителите там ще се погрижат за това да върнат артикула обратно на мястото му, а заплатената ви сума да се възстанови по сметката на клиента.

Ако трябва да се обобщи, можем да кажем, че контактът и работа с хора понякога могат да бъдат изморителни и изтощаващи, дори и ако този контакт е изцяло положителен. Ето защо от центъра за фулфилмънт ще ви спестят много енергия, която да пренасочите в по-полезна насока.